keylab. blog

YENİLİKÇİ TASARIM

SEO Çalışmalarınız İçin En İyi ChatGPT Komutları

Teknoloji dünyasında pek çoğumuzun göz bebeği olan en iyi ChatGPT komutları ile tanıştınız mı? Eğer tanıştıysanız, bu sohbet uygulamasının aslında ne kadar zengin bir bilgi birikiminin ürünü olduğunu da görmüşsünüz demektir. Üstelik söz konusu SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) çalışmaları olduğunda, ChatGPT’nin sundukları adeta derya deniz olarak görülmektedir. 

Yapay zekanın bir parçası olarak karşımıza çıkan ChatGPt, SEO çalışmalarınızdan maksimum oranda verim alabilmek ve site sıralamasını üst noktalara taşımak için son derece büyüleyici bir yapay zeka modeli olmaktadır. Peki, siz ChatGPT’yi kullanmaya hazır mısınız? O halde biz de, sizinle sırrımızı paylaşmaya hazırız: SEO çalışmalarınız için en iyi ChatGPT komutları

En İyi ChatGPT Komutları Nedir? 

ChatGPT (Generative Pretrained Transformer), OpenAI tarafından oluşturulan sohbet konusunda uzmanlaşmış bir yapay zekâ robotu olarak tanımlanmaktadır. ChatGPT komutları, ChatGPT promptlarını olarak da adlandırılmaktadır. Temelinde ona yöneltilen sorulara pek çok farklı şekilde yanıt vermektedir. ChatGPT’yi etkili bir şekilde kullanabilmek için ise doğru komutları vermek gerekmektedir. Komutlar ise konuya ve ulaşılmak istenen bilgiye, hedefe ve konuya göre değişmektedir. 

SEO çalışmaları için ChatGPT komutları ise işte tam bu noktada türlerine ayrılmaktadır. Site için ayrıca farklı şekillerde geliştirilen SEO çalışmaları, bu yapay zekâ modelinde çeşitli komutları beraberinde getirmektedir. En kusursuz yanıta ulaşmayı hedefleyen bu komutlar ise ChatGPT kullanıcısını başarıya birkaç adım daha yaklaştırmaktadır. İşte, SEO çalışmalarınız için ChatGPT’de kullanabileceğiniz en iyi komutlar! 

Teknik SEO için En Popüler ChatGPT Komutları Nelerdir?

SEO’nun belki de en kafa karıştırıcı noktası teknik kısımlar olarak kabul edilmektedir., Fakat ChatGPT komutları sayesinde işin teknik kısmı komplikeden uzaklaşabilmektedir. Teknik SEO çalışmalarının çok daha hızlı ve etkili olmasına yardımcı olan ChatGPT komutları ise şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Aşağıdaki soru ve cevaplar için FAQ Schema kodu oluştur.
  • Aşağıdaki URL’leri içeren Google algoritmasına uygun bir XML site haritası yarat.
  • Aşağıdaki soru ve cevaplar için SSS Sayfası Şema işaretlemesini oluştur.
  • Bir SEO uzmanı gibi davran ve [URL] bu URL’i analiz ederek teknik SEO hatalarını tablo yapısında listele.
  • Kaynak konumunu [konum hedefine] 301 yönlendirmek için .htaccess yeniden yazma kurallarını oluştur.
  • Aşağıdaki sayfalar için birbirini işaret eden Türkçe ve İngilizce dilleri için uygun hreflang etiketleri oluştur.

Keyword Research (Anahtar Kelime Araştırması) İçin En İyi ChatGPT Komutları Nelerdir?

Anahtar kelime araştırması hem SEO çalışmalarının bel kemiğini oluşturmaktadır. Hem de teknik SEO hem de metin yazımında büyük bir göreve sahiptir. Dolayısıyla anahtar kelimelerin güncel ve volümü yüksek olması önem arz etmektedir. ChatGPT ise bu aşamada son derece etkili çözümün yollarını göstermektedir. Bunun için ayrıca en iyi ChatGPT komutları aşağıda yer almaktadır: 

  • Bir SEO uzmanı olduğunu düşün ve [URL] bu sayfadaki SEO uyumlu anahtar kelimeleri listele.
  • Bir SEO metin yazarı ol ve [konu] bu konuyla ilgili olan long-tail, yüksek hacimli ve az rekabete sahip anahtar kelimeleri listele.
  • Web sitemiz için [site adresiniz] trafik sağlayacak en iyi anahtar kelimeleri belirle. 
  • Web sitemizin [site adresiniz] arama motorunda görünürlüğünü artıracak SEO ile ilgili anahtar kelimeleri sırala. 

SEO Uyumlu İçerik Oluşturmak İçin En Popüler Yapay Zeka Komutları Nelerdir?

Yaratıcı, özgün ve tabii ki SEO uyumlu metinler… Bir web sitesi için son derece değerli birer pazarlama çalışmasıdır. Böylece yazılacak metinlerin SEO açısından kusursuz olması ise web sitesini arama motorlarında üst sıralara taşıyacaktır. SEO uyumlu içerik oluşturmak için en iyi ChatGPT komutları neler midir? İşte hemen söyleyelim!

  • Yaratıcı ve deneyimli bir çerik pazarlamacısı ol ve [Anahtar Kelime] ile uyumlu bir metin yaz. 
  • Tecrübeli bir metin yazarı gibi davran. [Anahtar Kelime] ile SEO uyumlu konuşma tarzında 1000 - 1500 kelime arasında bir içerik oluştur. 
  • Profesyonel bir SEO içerik yazarı gibi davran. [Anahtar kelime] ile ilgili ürün ve hizmetleri hedef alan SEO uyumlu bir içerik planı yap.
  • Tecrübeli bir içerik yazarı olduğunu düşün. [Anahtar Kelime] için siz dilinde 1000 kelimelik blog yaz.

Web sitenizin SEO çalışmalarını ChatGPT ile güçlendirmek size sandığınızdan daha mı karmaşık geldi. O zaman Keylab Yazılım’a hemen gelin!

 

Bizimle İletişime Geçin