keylab. blog

YENİLİKÇİ TASARIM

SEO Uzmanı Nasıl Seçilir?

SEO Uzmanı seçmenin inceliklerini şimdi hemen öğrenmeye başlayın! arka sahipleri SEO uzmanı seçerken bazı noktalarda soru işaretleri ile karşılaşabilmektedir. Bu soru işaretlerinin başında SEO uzmanı seçimi yaparken nelere dikkat edilmelidir. En iyi uzman  seçimi nasıl yapılır soruları bulunmaktadır. O halde KeyLab Danışmanlık olarak sizlere SEO uzmanı nasıl seçilir sorusunun cevabını verelim! SEO uzmanı seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalar:

  • Tecrübe: Seçeceğiniz SEO uzmanının tecrübeli olması oldukça önem arz etmektedir. Özellikle bu alanda profesyonelleşmiş SEO uzmanları sizlerin çok daha pratik yollardan hedeflerinize ulaşmayı sağlamaktadır.
  • Referans: SEO uzmanı seçerken seçeceğiniz SEO uzmanının daha önceki geçmiş iş tecrübeleri sizlerin seçiminde büyük rol oynamaktadır. SEO uzmanızın müşteri referanslarını kontrol ederek ne kadar tecrübeli ve etkin olduğunu geçmiş iş tecrübelerinden görebilirsiniz..
  • Bilgi Birikimi: İçerisinde internet olan her alan büyük yetkinlik ve güncellik gerektirmektedir. Sizlerde SEO uzmanı seçerken  uzmanın ne kadar trendlere ve güncel bilgilere hakim olduğunu ölçebilirsiniz. Sürekli değişim sirkülasyonu içerisinde olan SEO alanında sabit fikire asla yer yoktur.
  • Araştırma ve Yetkinlik :SEO için sürekli SEO alanında yapılan gelişmeleri takip etmek önemlidir. Ayrıca içerik optimizasyonu, anahtar kelime araştırması gibi konularda da değişim her zaman yaşanmaktadır. Uzmanın bu alanları takip ederken araştırmacı olması en önemli noktalardan bir tanesidir. İşinde yetkin olan bir SEO uzmanı ile çalışmak her zaman sizlerin hedeflerine daha kolay ulaşımında büyük bir adım sağlamaktadır.
  • Güçlü İletişim: Çalışacağınız kişi ile her zaman açık iletişim halinde olmanız gerekmektedir. Bu sayede daha dinamik içerikler üreterek sayfanızı kişiselleştirebilirsiniz. SEO uzmanınız ile kurduğunuz iletişim arttıkça projenizin başarısı da o oranda artmaktadır. Bu sebeple iletişim kanalları her daim açık olan SEO uzmanları ile çalışmanız sizler için büyük artı sağlamaktadır.
  • Etik Değerler: Seçtiğiniz uzmanınızın etik ve Google yönergelerine uygun olarak çalışması gerekmektedir. Google yönergelerine aykırı ya da yasadışı SEO tekniklerinin kullanılması, web sitenizin cezalandırılmasına hatta kapanmasına kadar yol açabilmektedir. Bu sebeple etik anlamda sitenize zarar vermeyecek SEO uzmanları ile çalışmanız gerekmektedir.

 SEO Uzmanı Seçimi Nasıl Yapılmaktadır?

Elbette her SEO uzmanı her alanda yetkin olmamaktadır. Ayrıca  her SEO uzmanının da kendine göre bir içerik stili olmaktadır.  Bu sebeple kendinize uygun SEO uzmanınızı seçerken markanıza uygunluğunu nasıl ölçebilirsiniz sorusunun cevabını Keylab Yazılım ve Teknoloji olarak belirledik!

  • İhtiyaç Analizi Yapmak: İlk olarak ihtiyaçlarınızı belirlemek sizlerin ne tür bir SEO desteğine ihtiyaç duyduğunuzu anlamanızı sağlar. Sizlerin SEO içeriklerinizin teknik ya da duygusal iletişim kurma odaklı olan beklentilerinizi hangi tarz SEO uzmanı karşılar bunu belirleyin.
  • Potansiyel Araştırması: Araştırma yaparak karar vermek sizlerin daha sağlıklı uzman bulmanızı sağlar. Bunun için ilk olarak ihtiyaç analizinde elde ettiğiniz uzmanlık alanı ve sonra da potansiyel adayları belirlemekten geçer. Muhakkak birden fazla SEO uzmanı seçeneğinizin olması gerekmektedir. Bu çeşitleri belirlemek için bol bol SEO uzmanlarının yazılarını okuyarak web sitelerini inceleyin. Buradan edindiğiniz bilgiler sizlere ışık tutacaktır. Referans incelemesi yapmanız da potansiyel adayların belirlenmesinde rol oynar. Sizlerde SEO uzmanlarının eski iş deneyimlerine göz atarak potansiyel araştırması yapabilirsiniz!
  • Referans ve Portfolyo Kontrolü: SEO sektörü geniş bir yelpazade de bizleri karşılasa aslında oldukça sınırlı bir sektördür. Sizler SEO uzmanı  seçerken muhakkak sektörünüzdeki başarılı SEO uzmanlarında fikir almanız sizleri başarıya ulaştıracaktır. Ayrıca SEO için portfolyo incelenmesi de oldukça önemli bir başlıktır. Çünkü çalışacağınız kişilerin referanslarını kontrol ederek, iş tecrübelerindeki başarısını ve müşterileriyle ilişki durumlarını  görebilirsiniz.
  • İletişim İncelenmesi: İletişim muhakkak en temel unsurlardan bir tanesi olmaktadır. Bu sebeple SEO uzmanınız ile iletişiminizin çift yönlü olmasına dikkat ederek SEO uzmanınızı seçmeniz gerekmektedir.
  • Bütçe Belirleyin: Potansiyel SEO uzmanlarınız için son adım olan bütçe belirlemesini yapmak önemlidir. Böylece kendi standartlarınıza uygun SEO uzmanınızı seçin!

Neden SEO Uzmanı İle Çalışmalıyım?

Uygun SEO uzmanı seçimini sizlere belirttiğimiz adımlar ile seçebilirsiniz. Sizler SEO uzmanlarınızı seçerek web sitelerinizin görünürlüğünü ve verilerini  oldukça artırabilirsiniz. Uygun bir uzman web siteniz için ihtiyacınız olan en temel parça! Uygun bir SEO uzman web sitenizin arama motorlarında her zaman birinci sırada çıkmasına yardımcı olur. Yüksek sıralama sizlere daha fazla organik trafik sağlar. Ayrıca hedef kitleniz ile de direkt iletişime geçtiğiniz için marka bilinirliğiniz artar. Rekabet üstünlüğünü de yine sitenize uygun bir uzman ile sağlayabilirsiniz. Çünkü online mecralarda oldukça yüksek rekabet ortamından sıyrılmanız gerekmektedir.

SEO uzmanlarının geliştirdikleri stratejiler de bu rekabet ortamından sıyrılmanız için ihtiyacınız olandır.  Stratejileri sayesinde rakiplerinizin gerisinde kalmanızın önüne geçer. Ayrıca alanında uzman kişi ile alanınızda en fazla bilinirliğe sahip marka imajı olma imkanını elde edersiniz.  SEO uzmanınızın güncel trend takibi ile hedeflediğiniz erişim sayılarının çok daha üstüne çıkabilirsiniz. Bu sayede de müşteri potansiyelinizi artırabilmeniz mümkündür. En etkili stratejileri ve web sitenizin performansını iyileştirmek için uyarlanmış senaryoları ile SEO uzmanları online varlığını güçlendirmenize yardımcı olacaktır.

 

 

Bizimle İletişime Geçin