keylab. blog

YENİLİKÇİ TASARIM

SEO ile En İyi Chrome Eklentileri

SEO, yani arama motoru optimizasyonu dijital dünyada kendinizi ve işinizi öne çıkarmak istiyorsanız kullanacağınız en mantıklı araçlar arasında olmaktadır. Çünkü SEO kullanımı yazılarınızı ve içeriklerinizi rakiplerinizden öne çıkartarak sizin erişim sayınızı artırmaktadır. Ayrıca yalnızca erişimi değil potansiyel hedef kitle sayılarınızın da üstüne çıkarak yeni hedef kitle oluşturmaktadır. Sizler de erişimlerinizi artırmak istiyorsanız SEO uyumlu içerikler üretmeniz kaçınılmazdır. Peki sizlerin çalışmalarınızdan daha fazla verim almanızın başka yolları olduğunu ve bu yolları kolayca etkin hale getirebileceğinizi söylesek? Keylab Danışmanlık Hizmetleri olarak sizler için bu yolları araştırarak bir harita oluşturduk. İşte size SEO için en iyi Chrome eklentileri listesi! Keyifli okumalar dileriz!

  1. SEO Uzmanlarının Gözdesi Ahrefs SEO Toolbar:

    Ahrefs, SEO profesyonellerinin gözdesi olan bir araçtır. Ayrıca Ahrefs SEO Toolbar  özelliği de bu gücü Chrome'a taşır. Ahrefs SEO Toolbar, sayfa ve alan adı yetkinliği, organik trafik ve backlink bilgileri gibi önemli dijital pazarlama metriklerini sunmaktadır. Ayrıca, SERP (arama motoru sonuç sayfası) analizi yaparak rakiplerinizin performansını da değerlendirebilmeniz Ahrefs SEO Toolbar ile mümkündür. Ahrefs SEO Toolbar; sayfa ve alan adı yetkinliği, organik trafik verileri ve SERP analizi ve rekabet analizi gibi özellikler sunarak SEO profesyonellerin en sık kullandığı chorome eklentisi olmaktadır.
  2. SEO Dünyasına Yeni Giriş Yapanlar: MozBar:

    SEO dünyasına yeni giriş yaptıysanız, ve SEO Google eklentileri konusunda kafanız karışıksa MozBar mükemmel bir başlangıç noktasıdır. MozBar ile SEO analizlerinizi kolayca yapabilmektesiniz. Oldukça güçlü ve basic bir arayüz ile kullanıcılarını karşılamaktadır. Ayrıca ücretsiz sürümü bile size sayfa yetkinliği, alan adı yetkinliği gibi kritik bilgileri sunar. MozBarın başlıca özellikleri sayfa ve alan adı yetkinliği puanları, anahtar kelime araştırması ve sayfa optimizasyon önerileri gibi özellikler sunmasıdır. Siz de Mozbar eklentisini tarayıcınıza ekleyerek, herhangi bir web sitesinin performansını hızlıca değerlendirebilirsiniz.
  3.  Keywords Everywhere:

    Anahtar kelime araştırması yapanlar için Keywords Everywhere vazgeçilmez bir durak noktasıdır. Özellikle Keywords Everywhere anahtar kelimeleri ile, dijital pazarlamanın  vazgeçilmezlerinden bir tanesi olmaktadır. Keywords Everywhere, SEO eklenti  sürecini kolaylaştıran harika bir Chrome eklentisidir. Google, YouTube, Amazon gibi çeşitli platformlarda anahtar kelime aramaları yaparken size ilgili anahtar kelimeleri ve onların aranma hacimlerini göstermektedir. Ayrıca Keywords Everywhere; arama hacmi ve tıklama başına maliyet (CPC) verileri analizi ve ilgili anahtar kelime önerileri ile trend analizlerini göstermek  gibi özelliklerle donatılmıştır.
  4. SEOquake:

      İşin çok daha derini ve tekniği için araştırma yapmak isteyenleri memnun edecek bir araçtır. Bu eklenti ile, herhangi bir web sitesinin SEO metriklerini anında görebilmektesiniz. Sayfa içi  analizleri, backlink raporları ve anahtar kelime yoğunluğu gibi özellikleri sayesinde teknik kısım için oldukça ideal bir araçtır.
  5. SimilarWeb:

    Marka sahipleri web sitesinin trafiği ve performansını anlamak için SimilarWeb'i kullanmaları oldukça makul bir seçenektir. SimilarWeb ile herhangi bir web sitesinin trafiği, trafik kaynakları, ziyaretçi davranışları ve daha fazlası hakkında detaylı bilgileri elde edebilir rakip analizlerini ilk olarak buradan yapabilirsiniz!
  6. Check My Links: 

    Web sitenizdeki linklerin çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için Check My Links kullanmak en konforlu seçeneklerden bir tanesidir. Check My Links, bu süreci oldukça basit hale getiren bir eklentidir. Web sitenizdeki tüm linkleri tarar ve kırık linkleri anında tespit eder. Check My Links ile hızlı bir link taraması yapmaktadır. Ayrıca kırık link tespiti ile kulllanımlarınızda büyük kolaylık sağlar.
  7.  Detailed SEO Extension: 

    Detailed SEO Extension, size ait olmayan bir  web sitesinin bile  performansını detaylı bir şekilde analiz etmenizi sağlar.  Sayfa başlıkları ve meta açıklamalar analizi, başlık etiketleri kontrolü ve sayfa hızı ve mobil uyumluluk analizi gibi önemli bilgileri Detailed SEO Extension ile öğrenmeniz mümkündür.
  8.  LinkMiner: 

    Backlink analizi hakkında en detaylı analizi elde etmek isteyenler LinkMiner 'e! LinkMiner SEO'nun önemli bir parçasıdır. Ayrıca LinkMiner backlink  ve kırık link tespitlerini oldukça kolaylaştırır. Ayrıca, bu eklenti her backlink için gerekli metrikleri sunar. Bu sayede sizler SEO içerikleriniz için yeniden yol haritası belirlersiniz!
  9. Mangools: 

    Aradığınız herhangi bir sayfa hakkında ulaşmak isteiğiniz tüm bilgileri Mangools ile erişebilirsiniz.  Mangools eklentisi  size tüm süreçlerde kolayca yardım edecektir. Ücretsiz bir tool olan Mangools’da eğer hesap oluşturursanız daha fazla verilerinden yararlanabilirsiniz. Mangools sizlere genel SEO metriğinizi gösterir. Ayrıca sayfanın backlinklerini, ve sayfa hızını gösterir. Site içi SEO’nuzu analiz edebileceğiniz alanda yine Mangools'ta bulunmaktadır.
  10. SEO Minion:

     Bu eklentide sizleri SERP önizleme aracı sunar. Ayrıca hreflang etiketinizi de denetlemektedir. Sitenizin saldırılara ne kadar maruz kaldığını ve site haritanızı da görebilirsiniz. Ayrıca kullanıcılarına karşı tanıdığı iki farklı konum üzerinden karşılaştırma içerikleri ile Global SEO çalışmaları gerçekleştirenler için oldukça önemli bir yere sahip olmaktadır.
  11. Tag Assistant: 

    Tag Assistant neredeyse her uzmanının ve dijital pazarlama uzmanının kullandığı bir eklentidir. Bu eklenti, Google etiketlerinin siteye yüklenip yüklenmediğinigöstermektedir. Ayrıca bu etiketlerin doğru bir şekilde çalışıp çalışmadığını göstermektedir. Analiz etmek istediğiniz siteye girmek gerekmektedir. Ardından Tag Assistant simgesine  giriş yaptığınızda  karşınıza birçok renkli etiket açılacaktır.  Bu her renkli etiket kendi içerisinde anlam taşımaktadır. yeşil etiketler her şeyin yolunda olduğunu belirtmektedir. Gri etiketler ise attığınız sayfada herhangi bir google etiketinin bulunmadığını temsil eder. Ayrıca mavi etiketler geliştirmeniz gereken konular ile ilgili öneriler sunarken, sarı etiketler ise kodların yerleşiminde hata tespit edildiğini söyler. Son olarak kırmızı etiketler ise bir hatanın tespit edildiğini belirtir.

Belirttiğimiz eklentileri kullanarak stratejik bir dijital pazarlama çalışması yürütürsünüz. Ayrıca  çalışmalarınız olumlu yönden stratejik bir şekilde etkilenirken içerik kaliteniz de artacaktır. Sizler de çalışmalarınızı bir üst seviyeye taşımak için bu Chrome eklentilerini kullanabilirsiniz. Bahsettiğimiz eklentilerin neredeyse hepsi  birbirinden farklı özelliklere sahiptir. Sizler bu farklı özelliklere sahip eklentileri kullanarak içeriklerinizi sorunsuz bir şekilde oluşturup analiz edebilirsiniz.  Stratejilerinizi daha etkili bir şekilde yönetebilmek için bu eklentileri kullanmanız gerekmektedir. Sizler web sitelerinizde bu eklentileri kullandıkça arama motorlarınızda daha üst sıralara çıkabilirsiniz. Sürekli güncellenen ve değişen bir alandır. Bu sebeple bu araçları ve eklentileri düzenli  olarak kullanmanız gerekir. Ayrıca  bu eklentileri SEO'nuzu optimize ederek ve web sitelerinizde görülmemiş farklar oluşturun! Keylab Danışmanlık  Hizmetleri olarak sizlere  yazılarınızda eklenti kullanarak yaratacağınız farkları ve etkileşiminizi nasıl olumlu yönde artıracağınızdan bahsettik! Sizde Keylab Yazılım ve Danışmanlık web sitesini takip ederek hedeflerinize ulaşma yolundaki adımları öğrenebilirsiniz!

 

Bizimle İletişime Geçin